Hur du orkar igenom en riktigt dålig dag.

Min visionboard och jag, ditt ögonen går för en bättre känsla av dag när allt bara går emot.

Morgon började med att jag kände mig sugen på choklad. Det händer aldrig. Eller ja, nästan aldrig. Endast någon gång om år då jag har riklig mens, vilket skulle visa sig vara fallet denna morgon. Med betoning på fall. Var bara att kasta sängkläder och underkläder i kallt vatten med galltvål. Blod överallt.

Innan vi kommit till frukost bordet lyckades jag sprätta ut nyöppnat kaffe över hela köket. Tappa en polisbil i Melkers huvud. Spilla youghurt över leverpastejen. Radera ett inlägg jag preppat i en vecka. Slagit tån i soffans ben. Klivit på världens minsta duplo.

Tänker inte ens berätta vad som hände under frukosten. Vi nöjer oss med att jag gjorde iordning en panna kaffe extra och käkade dammsugare till en andra frukost som tröst för all vånda.

Låt oss lära hur man dansar i regnet, en tröja jag älskar från Luckimi.

Jag är alltså FULLT medveten om att väldigt lite kommer gå enkelt idag. Att sängen kommer locka överhängande stor del av dagen då båda barnen är sjuka och hemma, men inte tillräckligt pigga för att orka leka ute. Där av full sysselsättning inne vilket jag själv inte riktigt orkar.

Kodordet är: Medvetenheten.

Att vara medveten om hur vissa dagar faktiskt bara är så här, de är svåra eller helt omöjliga att vända på – hjälper. Absolut, jag tror stenhårt på Gunde att Ingenting är Omöjligt. Där emot tror jag realistiskt på att alla har vi dagar allt går åt helvete. Det Är Okej.

Var medveten. Se dagen för vad den är. Vad kan du lägga ner? Vilka saker kan du bara faktiskt ge upp på redan innan du försökt? ELLER. Göra som jag. Vägra ge in och räkna kallt med att allt kommer bemötas med motstånd, därför andas jag mig igenom allt som går snett och börjar om. Tills det blir så som jag tänkt, ändå.

Sedan är jag stolt. Kanske blev inte allt gjort som planerat, men det jag valt ut som viktigt för mig (duscha, äta? Just idag få ut en youtube video).

SÅ! Vad kan vara viktigt för dig att ”bara” medvetet ta dig igenom en riktigt dålig dag? Och nu pratar jag inte ångest och allt extra, utan en sån här olyckskorpsdag där man känner sig som mos under en elefantfot.

Om ingen sagt det till dig ännu, vill jag påminna dig om att hur allt än är: Så är just Du alldeles fantastisk. Älskad. Trygg. Snygg. Tillit i det.
Amen.
/Marie

Följ med och gilla!

8 reaktioner på ”Hur du orkar igenom en riktigt dålig dag.

  1. Ingen rolig start på dagen förstår jag, men blev det nån choklad? Jag har en chokladkaka i kylen (älskar hård och kall choklad) som jag längtar efter att få sätta tänderna i imorgon.

  2. Men vilket vackert inlägg. Sättet du skriver på i början när allt går fel får mig att skratta, mittenparten får mig att tänka till och slutdelen gör mig glad. Wow.

  3. Vilket fint inlägg, gillar verkligen ditt sätt att skriva på! Vissa dagar går verkligen ingenting bra och jag håller med dig om att medvetenhet ändå hjälper 🙂

  4. Oj vilken dag du har haft
    Jag hoppas verkligen att din dag blev så mycket bättre än hur den började
    Vad jag brukar göra? Jag hade nog brutit ihop och gått och lagt mig en timme eller något haha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *