Mindfulness i Vardagen – När du vaknar.

Hur är det att vara DU när du vaknar?

Vi är alla olika. Börjar med att säga det, men vågar också säga att generellt sett om du följer mig är du en av dem som jobbar mycket med dig själv och sällan vaknar på ett lysande humör med all energi i världen. Kan det stämma?

Vad kan man göra åt detta då? Går det ens att göra något åt? Förstår att om du känt dessa känslor och sprungit runt i ekorrhjulet av hur du konstant brinner i båda ändar – då kan bara att tänka tanken på en annorlunda tillvaro kännas helt absurd.

Lovar, det är fullt möjligt att vakna på okej humör. Du varken ska eller behöver sikta på superduperlycklig det första du gör. Kan vi börja med endast ett ”okej”? Bra!

Steg för Steg till en bättre Morgonkänsla:

Du börjar redan kvällen innan. Det handlar om 2-3 minuter innan du ska somna. Är du personen som gillar att skriva ner, ta penna och papper eller använd notes i din telefon. Är du duktig på att visualisera dina önskningar om förändring räcker det att blunda och sätta dig ner med fokus på det jag nu ska berätta.

 • Erkänn för dig själv ärligt, det är okej att jag stressar på mornarna och tycker det är hemskt jobbigt att kliva upp. Det är okej, även om jag inte tror på det och skulle vilja hantera eller må annorlunda. Accepterar min nutid, för att kunna förstå vad det är jag behöver förändra.
 • Vad finns det för litet på morgon som DU kan se fram till. Som du kan tänka på och ta med dig redan vid läggdags?
  Personligen så tänker jag på dagens första kaffekopp. Oavsett hur stressigt det är kring att få barnen till förskolan, eller barn som är hemma och sjuka. Då är jag okej. För jag siktade på mitt kaffe. Det är ett rimligt mål på morgonen.
  Kanske du har en låt du älskar att höra? En bild av ett minne som gör dig stark? En väldigt god smörgås som ger energi? Ett husdjur att kramas med? Någonting finns det.
  Du behöver hitta det.

Men vad gör jag om det inte hjälper?

Vi är alla nybörjare i början – det säger sig självt. Om du inte försökt i hjärtat förändra din morgonrutin i känslan, utan tvingat dig till promenader, hälsosamma smoothies, kliva upp tidigt för att man ska och så vidare. Då tror jag du mer varit på väg att tappa bort dig själv än göra det som funkar för just Dig.

Men för att ge några steg till för en mer närvarande morgon:

 • Låt bli mobilen och socialamedier i den mån du kan, helst första 60minuterna av din morgon. Ägna den tiden till annat. Vad hade du gjort om mobilen inte fanns? Fundera på det. Se dig omkring. Kanske gjort en extra god frukost? Mediterat? Satt dig ned med barn/partner/djur och bara funnits i nuet?
 • Sträck på dig. Detta glömmer vi alltför ofta. Gör som barnen. Gör som en katt. Sträck ut armarna. Låt kroppen vakna. Lägg huvudet försiktigt åt sidan, det är inte någon wow-effekt på första försöket – dock signalerar det till din hjärna att du börjat ta hand om dig själv. Vilket den uppskattar och då lugnar sig tankeverksamheten. En sån liten gest kan betyda mycket för ditt inre.
 • Ge dig själv ett löfte och håll det. Kvällen innan, lova dig själv att se en video om någonting du är intresserad av till frukost. Lova dig själv att stretcha ryggen eller vaderna. Lova att skriva ner minst tio saker du är tacksam för. Igenom att lova dig själv små saker som är helt rimliga att hålla, skapar du en känsla av självrespekt och självkärlek. Det om något förändrar ens känsla på morgon.

Har du någonting som redan gör dig morgon bättre? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Ha dig en helt fantastisk dag. Kom ihåg att du är värdefull och tillräcklig precis som du Är. Varken mer eller mindre. Du behöver inte förändra någonting i ditt liv – men kanske kan det vara värt att fundera på om du skulle vilja må lite bättre? Kanske följa en dröm du länge tänkt på.

Då börjar det med lite mer självkärlek. Mindfulness. Inre vänlighet. Stor kram.

/Marie

Ps: Kom ihåg att skriva upp dig på nyhetsbrevet för lite extra mindfulness varje vecka✨🌱✨

Följ med och gilla!

14 reaktioner på ”Mindfulness i Vardagen – När du vaknar.

 1. Många bra tips, jag får dock panik av bara tanken att låta bli mobilen. Jag blir stressad utan den, jag behöver typ en lugn stund på morgonen med kaffet och telefonen och bara njuta haha.

  1. I know the feeling🤣 jag kan och vill inte heller vara utan mobilen på morgon, men jag tror att om man blir glad av det och så, då går det ju bra. Men många blir otroligt stressade av att läsa om andras liv. För mig är det mitt jobb😅🥳💜🌟🙏

 2. Bra inlägg! Jag är rätt trött , går upp för tidigt än vad jag måste! Haha vissa dagar stressar jag sönder hatar sådana dagar! Fyyy<3

 3. Det här inlägget var bara så bra! Jag är ju den morgonpigga personen men även jag kan behöva lite idéer på hur jag kan starta min dag på ett ännu bättre sätt. Tända ljus och få sitta i mörkret i köket och bara vara är skönt men sen gillar jag också att träna på morgonen.

 4. jösses vilket härligt och bra inlägg. Har själv börjat med mindfullness lite smått på senaste tiden. efter ja läste en bok om stress 29 sidor om stress eller liknande tror jag den heta. Jag är utbränd så behöver alla verktyg jag kan få. Så då börja ja försöka vara mer i nuet. Sen har jag börjat meditera som både start på dagen och avslut på kvällen. lyssnar på guidade meditationer och det har gett mig så mycket och börjar lära mig hitta lugnet inom mig igen med meditationerna. efter utbrändheten har jag kännt mig oförmögen att ens hitta lugnet, så känns så bra att äntligen hittat något som hjälper mig mig hitta tillbaka till lugnet och mig själv ❤️

  1. Vad fantastiskt att läsa, så så himla fint att du hittat hjälp i mindfulness och med några steg i taget finner din väg till inre läkning✨💜♥️✨💜♥️✨

 5. Du har helt rätt angående två saker när det gäller mig och där vi är väldigt lika. Jag vaknar sällan upp och är på strålande humör på morgonen och jag jobbar hela tiden med mig själv. Älskar också mitt morgonkaffe det är ett måste 😀

 6. Oj så jag känner igen mig själv i alla punkter du skriver. SÅ har jag levt under större delen av mitt liv (50)
  Och jag mår så bra av det, och sen har jag skaffat lite också, att det jag inte hinner göra idag, skriv en lapp och ta det imorgon, oftast dyker ju tankarna upp på kvällen när man ska sova och jag säger alltid högt till mig själv att det går inte och göra nånting åt nu när allt är stängt för natten, ta det i morgon och det funkar oftast ganska bra. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *